Doç.Dr. ERCAN YATMAZ


Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Aşçılık Programı


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

73

Atıf (WoS)

226

H-İndeks (WoS)

8

Atıf (Scopus)

255

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

15

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2012 - 2016

2012 - 2016

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2010 - 2012

2010 - 2012

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2010

2005 - 2010

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Doktora

Mannanaz Üretimi ve Saflaştırılmasında Yeni Teknik ve Stratejilerin Denenmesi Üzerine Bir Araştırma

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

2012

2012

Yüksek Lisans

Kalsiyum aljinatta immobilize edilmiş Saccharomyces cerevisiae hücreleri ile keçiboynuzu ekstraktında etanol üretim şartlarının optimizasyonu

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2016

2016

Fermentation Short Course-AFCO 2016

Diğer

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

2015

2015

Fermentation Short Course-AFCO 2015

Diğer

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

2012

2012

Establisment of a Research and Educational Network on Health Promoting Foods

Diğer

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

2011

2011

The Measurement Uncertainty forTesting Laboratories

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi

2011

2011

The Method Validation and Measurement Uncertainty-practical follow up training

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi

2011

2011

The Method Validation forTesting Laboratories

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi

2011

2011

The Accrediation Standard ISO 17025

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi

2011

2011

Fermentation Short Course

Diğer

Bilkent Üniversitesi, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM)

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Dr.Öğr.Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2017 - 2018

2017 - 2018

Yrd.Doç.Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2016 - 2017

2016 - 2017

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

2015 - 2016

2015 - 2016

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2019 - Devam Ediyor

2019 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2017 - 2020

2017 - 2020

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Myo

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

MOLEKÜLER GASTRONOMİ

Ön Lisans

Ön Lisans

KALİTE YÖNETİM SİSTEMLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

GİRİŞİMCİLİK

Ön Lisans

Ön Lisans

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ

Ön Lisans

Ön Lisans

BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

BESLENME İLKELERİ

Ön Lisans

Ön Lisans

DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ 1

Ön Lisans

Ön Lisans

VEJETARYEN MUTFAK

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2020

2020

Fermantasyonlarda FDM bazlı üç boyutlu küplerin kullanılabilirliği

YATMAZ E.

International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.429-435

2019

2019

Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract

Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

The effects of mannanase activity on viscosity in different gums

Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Karahalil E., Germec M., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Effects of furfural concentration on ethanol production

Erkan S. B., Germec M., Yatmaz E., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Effects of mannanase enzyme treatment on yield, beta carotene content and turbidity in the carrot juice production

Gürler H. N., Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Yatmaz E., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

A scale-up processing with different microparticle agent for mannanase fermentation in bioreactor

Gürler H. N., Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Karahalil E., Germec M., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase

Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2017

2017

Substrate Specificity and Kinetic Parameters of recombinant Aspergillus sojae ß-mannanase

YATMAZ E., TURHAN İ.

3rd International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.80

2017

2017

Filamentous Fungus Fermentation to Produce Microbial ß-Mannanase in a Stirred Tank Bioreactor by Adding Microparticle Agents

YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., ILGIN M., KARAHALİL E.

International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.28

2017

2017

Using Centrifuge and Ultrafiltration as Downstream Processes for the Concentration of Microbial ß-Mannanase Fermentation Media

YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., KARAHALİL E.

International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.80

2016

2016

Kombucha production from coffee extract

Tarhan K., Yatmaz E., Turhan İ.

NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1

2016

2016

Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae

GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.

The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, ss.81

2016

2016

Optimization of ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis conditions of tea processing waste

Germec M., TARHAN K., YATMAZ E., Tetik N., KARHAN M., DEMİRCİ A., et al.

2016 ASABE Annual International Meeting, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016 Sürdürülebilir Kalkınma identifier

2015

2015

Microbial mannanase production with different fermentation methods and characterization of enzyme-produced

Yatmaz E., TURHAN İ., Karaoğlan M., İNAN M., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.19-20

2015

2015

Microparticle usage in Aspergillus fermentation: A new approach for enhancing production rates of mannanase in carob extract

Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.26-27

2015

2015

Purification of mannanase from fermentation broth by flocculation, centrifuge and ultrafiltration

Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.20

2014

2014

Optimization of Flocculation Conditions Using Chitosan in Mannanase Production

YATMAZ E., KARAHALIL E., GERMEÇ M., TURHAN İ.

European Biotechnology Congress/Journal of Biotechnology, Lecce, İtalya, 15 - 18 Mayıs 2014, cilt.185

2014

2014

Farklı çay ekstraktlarından fermentasyonla kombucha çayı üretimi

TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.

4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.569-572

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46

2013

2013

Effect of different nitrogen sources on mannanase production from carob pod extract using recombinant Aspergillus sojae

YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., TURHAN İ.

VI. International Bioengineering Congress “Human Welfare”, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.96 Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

Enhanced mannanase production by using microparticles in recombinant Aspergillus sojae fermentation.

YATMAZ E., KARAHALİL E., GERMEÇ M., TURHAN İ.

VI. International Bioengineering Congress “Human Welfare”, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.97

2013

2013

Siyah çay ekstraktından fermentasyonla kombucha çayı üretimi

TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.

TGDF GIDA KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.49

2013

2013

Effect of Different Tea Extract on Total Phenolic Compounds of Kombucha

TEK S., TARHAN K., AYKUT G., YATMAZ E., TURHAN İ.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.508

2013

2013

Organic acid profiles and acidity during Kombucha fermentation of various tea extracts

Tarhan K., Aykut G., Tek S., YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., et al.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.504

2013

2013

Antioxidant Activity of Kombucha Tea From Fruit and Herbal Teas

AYKUT G., TEK S., TARHAN K., YATMAZ E., TURHAN İ.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.506

2013

2013

Organic Acid Profiles and Acidity During Kombucha Fermentation of Various Tea Extracts

TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., et al.

2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.504

2012

2012

The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., TETİK N.

Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2012, cilt.1, sa.161, ss.40

2012

2012

Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts

YATMAZ E., Oziyci H. R., Tetik N., KARHAN M., TURHAN İ.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42 identifier

2012

2012

Determination of the optimum growth conditions for Aspergillus sojae pyrG(-) transformed using response surface method

YATMAZ E., TURHAN İ.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39-40 identifier

2012

2012

Optimization of mannanase production from Aspergillus sojae pyrG(-) transformed using response surface method

YATMAZ E., TURHAN İ.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39 identifier

2012

2012

The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40 identifier

2012

2012

Decolourization of carob pod extract by using Aspergillus sojae pyrg-transformed

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., Tetik N.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40 identifier

2012

2012

Decolourization Of Carob Pod Extract By Using Aspergillus Sojae Pyrg-Transfomed

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., TETİK N.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40

2012

2012

Determination Of The Optimum Growth Conditions For Aspergillus Sojae Pyrg- Transformed Using Response Surface Methodology

YATMAZ E., TURHAN İ.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39-40

2012

2012

Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts

YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology,, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42

2012

2012

The Effect Of Microbial Growth On Total Phenolic Compounds During Fermentation

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40

2012

2012

Optimization of mannanase production from Aspergillus sojae pyrG- transformed using response surface methodology

Yatmaz E., TURHAN İ.

Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.39

2012

2012

Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts

YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.42

2012

2012

The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation

DİNÇER C., Yatmaz E., TURHAN İ., KARHAN M.

Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.1, sa.161, ss.40

2011

2011

Effect of agitation on ethanol production by immobilized Saccharomyces cerevisiae cells in carob pod extract

Oziyci H. R., YATMAZ E., TURHAN İ.

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22 identifier

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Liquid State Bioreactor

YATMAZ E., TURHAN İ.

Essentials in Fermentation Technology, Berenjian A., Editör, Springer International Publishers, Switzerland, ss.135-168, 2019

Desteklenen Projeler



Burslar

2012 - 2016

2012 - 2016

TÜBİTAK BİDEB 2211 Yurt İçi Doktora Bursu

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 226

h-indeksi (WOS): 8