Duyurular & Dokümanlar
gıdamik ders3
Ders Notu
8.03.2020
gıdamik ders2
Ders Notu
1.03.2020
gıdamik ders1
Ders Notu
17.02.2020
Laboratuvar güvenliği
Sunum
17.02.2020
12.hafta
Ders Notu
22.12.2019
11.hafta
Ders Notu
16.12.2019
10.hafta
Ders Notu
8.12.2019
9.hafta
Ders Notu
2.12.2019
8.hafta
Ders Notu
25.11.2019
7.hafta
Ders Notu
18.11.2019
6.hafta
Ders Notu
10.11.2019
5.hafta
Ders Notu
21.10.2019
4.hafta
Ders Notu
14.10.2019
3.hafta
Ders Notu
6.10.2019
2.hafta
Ders Notu
30.09.2019
1.hafta
Ders Notu
24.09.2019
Eğitim Bilgileri
2014 - 2019
2014 - 2019Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2011 - 2014
2011 - 2014Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Ön Lisans
Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme, Türkiye
2006 - 2010
2006 - 2010Lisans
Pamukkale Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2019
2019Doktora
Bakteriyofaj Mikrokapsülasyonunun Optimizasyonu ve Mikrokapsüle Bakteriyofajın Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2014
2014Yüksek Lisans
FARKLI SICAKLIK-SÜRE KOMBİNASYONLARINDA ISIL STRESE MARUZ BIRAKILAN L. ACİDOPHİLUS’UN DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANIMININ ARAŞTIRILMASI
Akdeniz Üniversitesi, Gıda Mühendisliği, Gıda Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorDr.Öğr.Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2015 - 2019
2015 - 2019Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Incorporation of Encapsulated Yoghurt Bacteria into Stirred Yoghurt to Improve their Survival in an In Vitro Digestive Conditions
Hökelekli Ç., ERGİN ZEREN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Food and Bioprocess Technology , cilt.17, sa.3, ss.747-766, 2024 (SCI-Expanded)
2022
2022Determining the relationship between food texture and dental condition: First bite and chewing aspects
Aktar T., Karci B., Citir Yucel H., ERGİN ZEREN F.
Archives of Oral Biology , cilt.141, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Effect of lactose hydrolysis and salt content on the physicochemical, microbiological, and sensory properties of ayran
Kocabaş H., ERGİN ZEREN F., Aktar T., KÜÇÜKÇETİN A.
International Dairy Journal , cilt.129, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Effect of freeze drying, spray drying and electrospraying on the morphological, thermal, and structural properties of powders containing phage Felix O1 and activity of phage Felix O1 during storage
ERGİN ZEREN F.
Powder Technology , cilt.404, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021Effect of total solids standardization using different methods on mineral content of yoghurt
ERGİN F., Kilic M., Kilic S., KÜÇÜKÇETİN A.
MLJEKARSTVO , cilt.71, sa.2, ss.103-111, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Effects of Homogenization and Heat Treatment of Milk with Different Fat Content on Physical Properties of Ayran
Yalcin S., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
ANAIS DA ACADEMIA BRASILEIRA DE CIENCIAS , cilt.93, 2021 (SCI-Expanded)
2016
2016Application of cold- and heat-adapted Lactobacillus acidophilus in the manufacture of ice cream
ERGİN F., Atamer Z., ARSLAN A. A., Gocer E. M., DEMİR M., SAMTLEBE M., et al.
INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL , cilt.59, ss.72-79, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Carrier systems for bacteriophages to supplement food systems: Encapsulation and controlled release to modulate the human gut microbiota
SAMTLEBE M., ERGİN F., WAGNER N., NEVE H., KÜÇÜKÇETİN A., FRANZ C. M. A. P., et al.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.68, ss.334-340, 2016 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022Süt Tozu, Peyniraltı Suyu İzolatı veya İnülin ile Kurumaddesi Arttırılan Vekalsiyum Klorür Eklenen Sütlerden Üretilen Probiyotik Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri
ERGİN F.
AKADEMIK GIDA , 2022 (Scopus)
2022
2022Some Physicochemical, Microbiological and Sensory Properties of Probiotic Yoghurts Produced from Milk with Increased Dry Matter Content by Addition of Milk Powder, Whey Isolate or Inulin before and after Calcium Chloride Incorporation Süt Tozu, Peyniraltı Suyu İzolatı veya İnülin ile Kurumaddesi Arttırılan ve Kalsiyum Klorür Eklenen Sütlerden Üretilen Probiyotik Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özellikleri
ERGİN ZEREN F.
Akademik Gida , cilt.20, sa.2, ss.145-160, 2022 (Scopus)
2021
2021THE INFLUENCE OF INCUBATION TEMPERATURE AND STARTER CULTURE TYPE ON PHYSICAL PROPERTIES OF AYRAN
ERGİN F.
ANNALS OF THE UNIVERSITY DUNAREA DE JOS OF GALATI, FASCICLE VI-FOOD TECHNOLOGY , cilt.45, sa.1, ss.102-117, 2021 (ESCI)
2019
2019Geleneksel Yöntemlerle Üretilen ve Manda Kaymağı Olarak Pazarlanan Ürünlerin Bazı Özellikleri ile Konjuge Linoleik Asit İçerikleri
KOCATÜRK K., Gökçe Ö., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A., GÜRSOY O.
Akademik Gıda , cilt.17, sa.4, ss.476-484, 2019 (Hakemli Dergi)
2017
2017Elektropüskürtme Yönteminin Probiyotik Mikroorganizmaların Mikrokapsülasyonunda Kullanımı
ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A., Oral A., Gürsoy O.
Academic Food Journal , cilt.15, sa.3, ss.281-287, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017Bakteriyofajların Antibakteriyel Ajan Olarak Kullanımı
ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
AKADEMİK GIDA , sa.15, ss.172-181, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2022
2022DETERMINATION OF PHYSICOCHEMICAL PROPERTIES OF AYRAN PRODUCED FROM DIFFERENT MILKS
Al M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
International Symposium on Advanced Engineering Technologies, Kahramanmaraş, Türkiye, 16 Haziran 2022
2022
2022ENCAPSULATION OF β-CAROTENE PRODUCED FROM MORTIERELLA RAMANNIANA WITH USING FREEZE-DRYING
KIZILAY H. K., ERGİN F., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
International Symposium on Advanced Engineering Technologies, Kahramanmaraş, Türkiye, 16 Haziran 2022
2019
2019Verkapselung von bakteriophagen ın casein-alginat und überleben ım sımulierten magen-darm system
ERGİN F., Christina M., HINRICHS J., ATAMER Z., KÜÇÜKÇETİN A.
18. Fachsymposium lebensmittel mikrobiologie, Kiel, Almanya, 07 Ekim 2019
2018
2018Determination of milk proteins in dairy products by analytical methods
Erkaymaz T., ERGİN F., YILDIZ G., KÜÇÜKÇETİN A.
13th International Congress on Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 - 25 Ekim 2018, ss.60-63
2018
2018Influence of cold and heat adaptation treatments on fatty acid composition of Lactobacillus acidophilus cell membrane
ERGİN F., Yıldız G., Erkaymaz T., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.164
2018
2018Biofouling Problem In Dairy Processing Industry
ERGİN F., KIZILAY H. K., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
IInternational Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.227
2018
2018Preservation methods for microorganisms in kefir grains
ERGİN F., YARAMIŞLI S., TEMUR Y., KÜÇÜKÇETİN A.
Food Science, Agronomy and Technology, Roma, İtalya, 20 - 22 Eylül 2018, ss.96-97
2018
2018Organik ve Konvansiyonel Uygulamalarla Üretilen Sütlerin Eser Element İçeriği Açısından Karşılaştırılması
ERGİN F., Erkaymaz T., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.
International Trace Anaysis Congress, Sivas, Türkiye, 20 - 23 Haziran 2018, ss.205
2018
2018Potential Usage of Bacteriophages as Antibacterial Agents in Cheese Production
ERGİN F., Gökçe Ö., KÜÇÜKÇETİN A., Gürsoy O.
1st Internatıonal Health Science and Life Congress, Burdur, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.430
2018
2018The methods used in determination of adulteration of milk species during cheese production
ERGİN F., Erkaymaz T., Atamer Z., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
Proceedings of the 10th Cheese Symposium, Rennes, Fransa, 4 Nisan - 06 Mayıs 2018, ss.188
2017
2017Effects of milk viscosity on the accessibility of bacteriophages to their hosts
ERGİN F., ATAMER Z., SAMTLEBE M., HINRICHS J., KÜÇÜKÇETİN A.
1st German Phage Symposium, Stuttgart, Almanya, 9 - 10 Ekim 2017, ss.107
2017
2017Stres Koşullarına Adaptasyonu Sağlanan Probiyotik Bakterilerin Süt Ürünlerinde Kullanım Olanakları
ERGİN F., Yıldız G., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.35
2017
2017ß-galaktosidaz Enziminin Mikrokapsülasyonu
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., KÜÇÜKÇETİN A.
1. ULUSAL SÜTÇÜLÜK KONGRESİ, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.118
2017
2017THE EFFECTS OF DIFFERENT DRYING METHODS AND PHYSIOLOGICAL STATES OF THE CELLS ON VIABILITY OF DRIED PROBIOTIC MICROORGANISMS
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.195
2017
2017EFFECT OF HEAT TREATMENT ON ORGANOPHOSPHOROUS PESTICIDES IN MILK
Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.65
2017
2017THE ACID ADAPTATION OF BIFIDOBACTERIUM BIFIDUM DSM 20456 AND BIFIDOBACTERIUM ANIMALIS SUBSP. LACTIS BB12
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., Yıldız G., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.116
2017
2017THE POTENTIAL APPLICATIONS OF LACTOBIONIC ACID AND ITS PRODUCTION METHODS
YALÇIN S., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
6th INTERNATIONAL CONGRESS ON FOOD TECHNOLOGY, Atina, Yunanistan, 18 - 19 Mart 2017, ss.6
2016
2016PHYSICOCHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT AS INFLUENCED BY ADDITION OF WHEY PROTEIN CONCENTRATE AND WHEY POWDER
ERGİN F., YALÇIN S., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
12th International conference of food physicists, Debrecen, Macaristan, 6 - 08 Temmuz 2016, ss.39
2016
2016Deve Sütü ve Önemi
ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 Nisan - 23 Haziran 2016, ss.2
2016
2016Gıdaların Ambalajlanmasında Bakteriyofajların Antimikrobiyal Ajan Olarak Kullanım
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
1. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.1
2016
2016Patojen Bakterilerin Tespitinde Akıllı Telefonların Kullanımı
ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M., DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A.
I. Uluslararası Turizm ve Mikrobiyal Gıda Güvenliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Nisan 2016, ss.2
2014
2014Milk Derived Cationic Antimicrobial Peptides
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.268
2014
2014Effect of Different Starter Cultures on Physicochemical and Sensorial Properties of Fermented Dairy Drink
ERGİN F., YALÇIN S., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, ss.257
2014
2014Probiotics and studies on enhancing their viability in fermented milk products.
ATAMER Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., HINRICHS J., et al.
Kiel Food Science Symposium, Kiel, Almanya, 20 - 21 Mayıs 2014, ss.34
2013
2013Improving the Viability of Probiotics Cells in Fermented Milk Products
Atamer Z., ERGİN F., SAMTLEBE M., ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., Hinrichs J., et al.
Dairy Conference, Hohenheim, Almanya, 16 - 17 Eylül 2013, ss.88
2013
2013Utilization of Stress-Adapted Probiotic Bacteria in Food-Production
Atamer Z., ERGİN F., Samtlebe M., Hinrichs J., KÜÇÜKÇETİN A.
14. Fachsymposium Lebensmittemikrobiologie, Tagunsunterlagen, Almanya, 22 - 24 Nisan 2013, ss.44
2013
2013Antibiyotiğe Karşı Direnç ve Probiyotikler
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongres, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.25
2013
2013Antibiyotiğe karşı direnç ve probiyotikler
AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
Uluslararası Katılımlı 1. Ulusal Probiyotik Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi, Antalya, Türkiye, 11 - 13 Nisan 2013, ss.24
2012
2012İçme Sütü Üretiminde Kullanılan Süt Tozunun Belirlenmesi.v
ERGİN F., AŞCI ARSLAN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KÜÇÜKÇETİN A.
Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, Denizli, Türkiye, 15 - 16 Kasım 2012, ss.39-40
2012
2012Çimi Tulum Peyniri
ÇOMAK GÖÇER E. M., AŞCI ARSLAN A., ERGİN F., KÜÇÜKÇETİN A.
3. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu., Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2012 - 12 Mayıs 2016, ss.134
Desteklenen Projeler
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı işlem parametrelerinin yoğurdun fizikokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), ERGİN F.
2018 - 2020
2018 - 2020Farklı Oranlarda İnülin İçeren Konsantre Kefirlerin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özeliklerinin ve Model Sindirim Sisteminden Geçişi Sırasında Mikroflorasındaki Değişimin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ÇOMAK GÖÇER E. M., KIZILAY H. K., ERGİN F.
2018 - 2020
2018 - 2020Kimozin Enziminin Rekombinant Olarak Üretilmesi ve Üretilen Rekombinant Kimozin Enziminin Beyaz Peynirin Fiziksel Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
İNAN M. (Yürütücü), ERGİN F., TONGUR T., ERSÖZ F., KÜÇÜKÇETİN A., Erkaymaz T.
2018 - 2019
2018 - 2019Laktozu İçeriği Azaltılan Konsantre Kefirin Fizikokimyasal Mikrobiyolojik ve Duyusal Özeliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DEMİR M. (Yürütücü), ERGİN F.
2018 - 2019
2018 - 2019Bakteriyofaj Mikrokapsülasyonunun Optimizasyonu ve Mikrokapsüle Bakteriyofajın Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ERGİN F.
2018 - 2019
2018 - 2019Farklı Kazein ve Peyniraltı Suyu Protein Oranına Sahip Sütler ile Üretilen Kefirlerin Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerinin Tespiti
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), ERGİN F., DEMİR M., ÇOMAK GÖÇER E. M.
2017 - 2019
2017 - 2019İnülin ilave edilen sütlerden kefir danesi ve ticari kefir starter kültürü kullanılarak üretilen kefirlerin fizikokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerinin tespiti ve dinamik gastrointestinal modelden geçiş sırasında kefir mikroflorasındaki değişimin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇOMAK GÖÇER E. M. (Yürütücü), KÜÇÜKÇETİN A., ERGİN F., Yıldız G.
2017 - 2018
2017 - 2018Lactobacillus acidophillusun Elektropüskürtme Yöntemi ile Mikrokapsülasyonunun Optimizasyonu ve Mikrokapsüle Lactobacillus acidophillusun Dondurma Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KÜÇÜKÇETİN A. (Yürütücü), Yıldız G., ERGİN F., ÇOMAK GÖÇER E. M.
2016 - 2018
2016 - 2018