Doç.Dr. FİLİZ ARSLAN


Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

İkram Hizmetleri Programı


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Davranış Bilimleri, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği, İşletme Yönetimi, Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi

Metrikler

Yayın

36

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri
Ders Notu
9.09.2019
Girişimcilik
Ders Notu
9.09.2019
Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi
Ders Notu
9.09.2019
Menü Planlama
Ders Notu
9.09.2019
Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrolü
Ders Notu
9.09.2019
Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi
Ders Notu
9.09.2019
Genel İşletme
Ders Notu
9.09.2019
Genel Turizm
Ders Notu
9.09.2019
Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları I - II
Ders Notu
9.09.2019

Eğitim Bilgileri

2014 - 2019

2014 - 2019

Doktora

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalı, Türkiye

2005 - 2007

2005 - 2007

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, -, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik , Konaklama İşletmeciliği , Türkiye

Yaptığı Tezler

2019

2019

Doktora

“Yiyecek-İçecek Çalışanlarında Dönüşümcü Liderlik ve Yenilikçi İş Davranışı İlişkisinde Psikolojik Güçlendirmenin Aracı Etkisi”

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Sosyal Bilimler Fakültesi , İşletme Anabilim Dalı

2007

2007

Yüksek Lisans

Çalışanların Örgütsel Bağlılıklarının Belirleyicisi Olarak Örgütsel Adalet Algılamaları: Antalya Bölgesinde Bulunan Beş Yıldızlı Otel İşletmelerine Yönelik Bir Araştırma

Akdeniz Üniversitesi, -, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

Almanca

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2018

2018

Barista Temel Eğitimi

Diğer

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2018

2018

Dijital Medya Okur-Yazarlığı

Bilişim

Sosyal Medya Yönetimi

2017

2017

Stok Kontrol ve Maliyet Yönetimi Kavramları Eğitimi

Bilişim

Protel Akademi

2017

2017

Micros 3700 Operasyon Eğitimi

Bilişim

Protel Akademi

2017

2017

Materials Control Sertifika Sınavı Başarı Belgesi

Bilişim

Protel Akademi

2009

2009

Usta Öğreticilik Belgesi, Konaklama Hizmetleri Alanı

Turizm

Antalya Mesleki Eğitim Merkezi

2006

2006

Ustalık ve İşyeri Açma Belgesi, Otelcilik Alanı

Turizm

Antalya Mesleki Eğitim Merkezi

2003

2003

Takım Çalışması, Pozitif Düşünme ve Duyarlılık Eğitimi

Diğer

Otel İşletmesi

1998

1998

Bilgisayar Operatörlüğü

Bilişim

Milli Eğitim Bakanlığı, Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü,Halk Eğitim Merkezi

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Davranış Bilimleri

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

İşletme Yönetimi

Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi

Akademik Unvanlar / Görevler

2016 - Devam Ediyor

2016 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

2011 - 2016

2011 - 2016

Öğretim Görevlisi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Zonguldak Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

MYO Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O. , Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

2011 - 2016

2011 - 2016

Bölüm Başkan Yardımcısı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri

Verdiği Dersler

Ön Lisans

Ön Lisans

MenüPlanlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet ve İkram Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Maliyet Kontrol Yöntemleri

Ön Lisans

Ön Lisans

Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista Eğitimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Türk Mutfak Kültürü

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 1 Nolu Şube

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Coğrafyası

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel İşletme

Ön Lisans

Ön Lisans

Bitirme Projesi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Otomasyon Sistemleri 2 Nolu Şube

Ön Lisans

Ön Lisans

Gastronomi Turizmi

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Turizm

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamları I

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek Servisi ve Uygulamaları II

Ön Lisans

Ön Lisans

Gıda ve Personel Hijyeni

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet Servisi ve Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Genel Turizm

Ön Lisans

Ön Lisans

Kongre ve Fuar Organizasyonu

Ön Lisans

Ön Lisans

Mesleki İngilizce

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Ekonomisi

Ön Lisans

Ön Lisans

İşletme Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

İletişim

Ön Lisans

Ön Lisans

Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Meslek Etiği

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet Hizmetleri Yönetimi (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Meslek Etiği (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Sosyal Sorumluluk Projesi

Ön Lisans

Ön Lisans

Sosyal Sorumluluk Projesi (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

İşletme Yönetimi(İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Mevzuatı

Ön Lisans

Ön Lisans

Ziyafet Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi (İ.Ö)

Ön Lisans

Ön Lisans

İnsan Kaynakları Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

İletişim

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Mutfak Hizmetleri Yönetimi

Ön Lisans

Ön Lisans

Yiyecek-İçecek İşletmeciliği I

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm Mevzuatı

Ön Lisans

Ön Lisans

Turzim Mevzuatı (İ.Ö.)

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama

Ön Lisans

Ön Lisans

Turizm ve Çevre

Ön Lisans

Ön Lisans

Menü Planlama (İ.Ö.)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2022

2022

Yenilikçi Bir Yaklaşım Olarak 3D Kahve Yazıcısına Ait Sektör Görüşlerinin Belirlenmesi

ARSLAN F.

VI. INTERNATIONAL GASTRONOMY TOURISM STUDIES CONGRESS, Afyon, Türkiye, 6 - 09 Ekim 2022, ss.21-27

2022

2022

Aşçıların Mesleğine Yönelik Tutumlarının Yaratıcılık Performansına Göre Sınıflandırılması

ARSLAN F., ATABAY E.

22. ULUSAL TURİZM KONGRESİ (27-29 Ekim 2022), Burdur, Türkiye, 27 Ekim 2022

2021

2021

Antalya İli Yörük Mutfağının Gastronomi Turizmi Yönünde İncelenmesi

ARSLAN F.

I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 27 Şubat 2021, ss.64-70

2021

2021

Antalya İli Coğrafi İşaret Alan Yiyeceklerin Gastronomi Turizmi Açısından Algılanma Düzeyi

ARSLAN F.

I. ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ, Kayseri, Türkiye, 27 - 28 Şubat 2021, ss.6-7

2018

2018

Yaratıcılık Performansı İ̇ş Memnunı̇yetı̇ ve Ödüllendı̇rme Arasındakı̇ İ̇lı̇şkı̇: Antalya Otel İ̇şletmelerı̇nde Bı̇r Araştırma

ARSLAN F.

4.ULUSLARARASI SOSYAL BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER SEMPOZYUMU, Antalya, Türkiye, 03 Mayıs 2018, ss.409

2018

2018

İşten Ayrılma Eğiliminde Ücrette Algılanan Eşitlik ve Demografik Farklılığın İncelenmesi: Antalya Otel İşletmelerinde Bir Araştırma

ARSLAN F.

I. Uluslararasi Sosyal Araştirmalar ve Davraniş Bilimleri Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2018, ss.77 Sürdürülebilir Kalkınma

2017

2017

Yöresel Yemeklerin Otel İşletmelerinde Yeri Ve Yiyecek-İçecek Bölümü Çalışanlarının Görüşleri

ARSLAN F., KAYNAKCI E.

4. Disiplinlerarası Turizm Araştırmaları Kongresi, Aydın, Türkiye, 9 - 12 Kasım 2017, ss.18-22

2017

2017

Otel İşletmelerinde Çalışanların Yaratıcılık Sürecine Katılımı: Antalya İli Örneği

ARSLAN F.

Futourism Congress: The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability, 2017, 28-30 September, 2017, Mersin, Turkey, Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.824-835

2016

2016

PSORIATIC ARTHRITIS REGISTRY OF TURKEY (PSART): RESULTS OF A MULTICENTER REGISTRY ON 1081 PATIENTS

Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.

Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Kanada, 8 - 11 Haziran 2016, cilt.75, ss.1160 identifier

2016

2016

COMORBIDITIES IN PSORIATIC ARTHRITIS: PATIENT EDUCATION COUNTS

Aydin S. Z., BAYINDIR O., Oksuz M. F., DOĞRU A., KİMYON G., Tarhan E. F., et al.

Annual European Congress of Rheumatology (EULAR), London, Kanada, 8 - 11 Haziran 2016, cilt.75, ss.610-611 identifier

2014

2014

Endüstriyel Turizm Yönüyle Zonguldak İlinin Değerlendirilmesi

ARSLAN F.

I. Ulusal Meslek Yüksekokulları Sosyal ve Teknik Bilimler Kongresi, Çaycuma, Zonguldak, Türkiye, 22 Mayıs 2014 - 23 Mayıs 2013, ss.209-220

2011

2011

Mulch textile, a physical control method for weeds and parasitic plants in Turkey.

Arslan F., KİTİŞ Y. E., Kolören O., Aksoy E., Uygur S., Uygur N.

. 9th Workshop of The EWRS Working Group: Physical And Cultural Weed Control, Samsun, Türkiye, 28 - 30 Mart 2011, ss.8

2006

2006

A Research To Determine The Relation Between Integration Levels and Organizational Commitment Of the Staff

EHTİYAR V. R., TEKİN Y., ARSLAN F.

Turk-Kazak International Tourism Conference "New Perspectives and Values in World Tourism and Tourism Management in the Future", Antalya, Türkiye, 20 Kasım 2006, ss.1224-1240

Kitap & Kitap Bölümleri

2022

2022

Kahve Konulu Çalışmaların Bibliyometrik Analizi (4. Bölüm)

ARSLAN F.

Gastronomide Bibliyometrik Çalışmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editör, Eğitim Yayınevi, İstanbul, ss.57-66, 2022

2022

2022

Turizmde Yenilik

ARSLAN F.

Güncel İşletme Yönetimi Çalışmaları II, Serkan Yılmaz KANDIR, İlksun Didem ÜLBEĞİ, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.343-368, 2022

2022

2022

Yenilikçi İş Davranışı

ARSLAN F.

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler Alanında Uluslararası Araştırmalar XIV, Doç. Dr. Mehmet Yücenurşen, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.95-111, 2022

2021

2021

Alkolsüz İçecekler ve Temel Barista eğitimi

ARSLAN F.

Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, 2021

2021

2021

Gastronomi ve İnovasyon Alanında Gerçekleştirilen Araştırmalar

ARSLAN F.

Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Adem Arman, Özkan Erdem, Editör, Oğlak Yayıncılık ve Reklamcılık Ltd. Şti., İstanbul, ss.131-141, 2021

Bilimsel Hakemlikler

Haziran 2018

Haziran 2018

Sosyal Araştırmalar ve Davranış Bilimleri Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Bilimsel Danışmanlıklar

2021 - 2021

2021 - 2021

Bilimsel Projeler İçin Yapılan Danışmanlık

Bilim ve Danışma Kurulu- ULUSLARARASI TURİZM, GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI KONGRESİ

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları M.Y.O., Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü, Türkiye

Ödüller

Kasım 2006

Kasım 2006

Uluslararası Turizm Kongresi Bildiri Araştırma Ödülü

Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi (SOİD) Araştırma Ödülü



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

01 Nisan 2014 - 01 Nisan 2014

Turizm Haftası Konferansı

Katılımcı

--Seçiniz---Türkiye

01 Mart 2014 - 01 Mart 2014

01 Mart 2014 - 01 Mart 2014

Kariyer Günü Paneli

Katılımcı

-Türkiye

01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013

01 Nisan 2013 - 01 Nisan 2013

Turizm Haftası Konferansı

Katılımcı

-Türkiye

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

Türkiye’de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Çalıştayı

Katılımcı

-Türkiye

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

Türkiye de Doğa Turizmi Master Planları Hazırlanması Sürecinde Alternatif Turizmin Gelişimi İmkanlarının Batı Karadeniz ve Zonguldak Özelinde Değerlendirilmesi Sempozyumu

Katılımcı

--Seçiniz---Türkiye

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

01 Nisan 2012 - 01 Nisan 2012

Turizm Haftası Paneli

Katılımcı

-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1

Bilimsel Araştırma / Çalışma Grubu Üyelikleri

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Turizm Zirvesi

https://hestourex.com/turkiye-turizm-zirvesi/

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ, Turkey