Prof.Dr. İRFAN TURHAN


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Teknolojisi


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Yaşam Bilimleri, Biyomateryal, Biyoreaktör, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: iturhan@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 6573
Fax Telefonu: +90 242 310 6306
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/iturhan
Ofis: B Blok 216 Numara
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 07058, Antalya, Türkiye

Metrikler

Yayın

227

Atıf (WoS)

1076

H-İndeks (WoS)

19

Atıf (Scopus)

1432

H-İndeks (Scopus)

23

Proje

38

Tez Danışmanlığı

13

Açık Erişim

9
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2005 - 2009

2005 - 2009

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2009

2009

Doktora

Keçiboynuzu meyvesinden fermentasyon yoluyla laktik asit ve etanol üretimi

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bilim Dalı

2002

2002

Yüksek Lisans

Sürekli sistemde keçiboynuzu ekstraksiyonu üzerine araştırma

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bilim Dalı

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Yaşam Bilimleri

Biyomateryal

Biyoreaktör

Temel Bilimler

Mühendislik ve Teknoloji

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2015

2015

Hyaluronik Asit ve Fermantasyonla Üretilmesi

Yatmaz E., TURHAN İ.

GIDA , cilt.41, sa.1, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)

2004

2004

Doğal bir ürün; keçiboynuzu

TURHAN İ., KARHAN M.

Dünya Gıda , sa.12, ss.76-79, 2004 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract

Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase

Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

The effects of mannanase activity on viscosity in different gums

Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Karahalil E., Germec M., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Mannanase production by solid state fermentation (SSF) using recombinant aspergillus sojae AsT3 (ATCC 11906)

Yılmazer C., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

A scale-up processing with different microparticle agent for mannanase fermentation in bioreactor

Gürler H. N., Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Karahalil E., Germec M., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

The effect of different phenol concentrations on inulinase production

Gürler H. N., Germec M., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Effects of mannanase enzyme treatment on yield, beta carotene content and turbidity in the carrot juice production

Gürler H. N., Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Yatmaz E., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2019

2019

Effects of furfural concentration on ethanol production

Erkan S. B., Germec M., Yatmaz E., Turhan İ.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1

2018

2018

Composition of Organic Acids and Furans in Acid-Pretreated Spent Tea Waste

Özcan A., Germec M., Turhan İ.

3 rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2018, ss.1

2018

2018

Evaluation of Microwave-Assisted Acid Pretreated Rye Bran to Bioethanol Production

Özcan A., Taş N., Yılmazer C., Onuk Z., Germec M., Demirel F., et al.

3 rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2018, ss.1

2018

2018

Microwave-Assisted Dilute Acid Hydrolysis of Wheat Bran for Bioethanol Production.

Özcan A., Taş N., Yılmazer C., Onuk Z., Germec M., Demirel F., et al.

3 rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2018, ss.1

2018

2018

Fermentable Sugar Production from Tea Processing Waste Using Acid- Pretreatment

Özcan A., Germec M., Turhan İ.

3 rd ASM International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2018, ss.1-10

2018

2018

Some chemical and physicochemical properties of the tempehs

Gürler H. N., Erkan S. B., Bilgin D. G., Germec M., Turhan İ.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Sensory evaluation and texture profile analysis of tempehs

Erkan S. B., Gürler H. N., Bilgin D. G., Germec M., Turhan İ.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Organic acid profiles of Tempeh produced alternative resources by fermentation

Bilgin D. G., Erkan S. B., Gürler H. N., Germec M., Turhan İ.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

Effect of immobilization on ethanol production from wheat bran using Scheffersomyces stipitis

Özcan A., Germec M., Turhan İ.

III. International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.1

2018

2018

LOW-COST PRODUCTION OF POLYGALACTURONASE USING ASPERGILLUS SOJAE

Karahalil E., Turhan İ.

3rd International Congress on Food Technology, Nevşehir, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2018, ss.1

2017

2017

Substrate Specificity and Kinetic Parameters of recombinant Aspergillus sojae ß-mannanase

YATMAZ E., TURHAN İ.

3rd International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.80

2017

2017

Fermentation Biotechnology as a Potential Process for Producing some Active Components of Apitherapy Products

Turhan İ.

II. International Iğdır Symposium (IĞDIRSEMP2017), Iğdır, Türkiye, 9 - 11 Ekim 2017, ss.1

2017

2017

Filamentous Fungus Fermentation to Produce Microbial ß-Mannanase in a Stirred Tank Bioreactor by Adding Microparticle Agents

YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., ILGIN M., KARAHALİL E.

International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.28

2017

2017

Using Centrifuge and Ultrafiltration as Downstream Processes for the Concentration of Microbial ß-Mannanase Fermentation Media

YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., KARAHALİL E.

International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.80

2017

2017

Microwave-assisted acid pretreatment of reneable resources: a process optimization

Germec M., Taş N., Özcan A., Yılmazer C., Onuk Z., Demirel F., et al.

The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, Bucuresti, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.1

2017

2017

Ethanol fermentaton from Microwave-assisted Acid Pretreated Raw Materials by Scheffersomyces stipites

Germec M., Özcan A., Yılmazer C., Taş N., Onuk Z., Demirel F., et al.

The International Conference of the University of Agronomic Sciences and Veterinary Medicine of Bucharest, Bucuresti, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.1

2016

2016

Lignoselülozik bileşiklerin mikrodalga destekli ekstraksiyonu

TURHAN İ., GERMEÇ M.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, cilt.1, ss.312

2016

2016

Arpa kavuzunun mikrodalga destekli asidik hidrolizi

TURHAN İ., GERMEÇ M., Taş N., Özcan A., Yılmazer C., Onuk Z.

Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, cilt.1, ss.309

2016

2016

Whey as a nitrogen source for mannanase production by Aspergillus sojae

Karahalil E., Turhan İ.

NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1

2016

2016

Kombucha production from coffee extract

Tarhan K., Yatmaz E., Turhan İ.

NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1

2016

2016

Microbial oil production from whey by using Mortierella ramanniana

Demir M., Turhan İ., Küçükçetin A., Alpkent Z.

NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1

2016

2016

Optimization of fermentable sugars production from barley and oat hulls via dilute acid hydrolysis

DEMİREL F., GERMEÇ M., TURHAN İ.

Northeast Agricultural and Biological Engineering Conference, Orono, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Temmuz - 03 Ağustos 2016, cilt.26, sa.1, ss.17

2016

2016

Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor+

GERMEÇ M., TURHAN İ., KARHAN M., DEMİRCİ A.

ASABE 2016 Annual International Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016, ss.1-10

2016

2016

Optimization of ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis conditions of tea processing wastes

GERMEÇ M., TARHAN K., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M., DEMİRCİ A., et al.

ASABE 2016 Annual International Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 17 Temmuz - 20 Ağustos 2016, ss.1-8

2016

2016

Obtaining growth curves for Scheffersomyces stipitis strains and their modelling

Germec M., Kartal F., Güldalı H., Bilgiç M., İşçi Yakan A., Turhan İ.

Agriculture for Life, Life for Agriculture, Bucuresti, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, ss.1-10

2016

2016

Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae

GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.

The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, ss.81

2015

2015

Bazı Hayvansal ve Bitkisel Materyallerin Azot Kaynağı Olarak Mannanaz Üretiminde Kullanımı

Karahalil E., TURHAN İ.

18.Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, cilt.1, sa.1, ss.93

2015

2015

Çay fabrikası atığından fermente edilebilir şeker üretimi ve hidrolizatın detoksifikasyonu

GERMEÇ M., TURHAN İ.

18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, ss.234

2015

2015

Purification of mannanase from fermentation broth by flocculation, centrifuge and ultrafiltration

Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.20

2015

2015

Microparticle usage in Aspergillus fermentation: A new approach for enhancing production rates of mannanase in carob extract

Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.26-27

2015

2015

Microbial mannanase production with different fermentation methods and characterization of enzyme-produced

Yatmaz E., TURHAN İ., Karaoğlan M., İNAN M., Karahalil E., GERMEÇ M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.19-20

2015

2015

Enhanced microbial oil production from whey by using Mortierella isabellina

DEMİR M., KÜÇÜKÇETİN A., TURHAN İ., ALPKENT Z.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, ss.20

2014

2014

Production of ethanol from carob pod extract in a biofilm reactor

GERMEÇ M., TURHAN İ.

2.International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, cilt.1, ss.212

2014

2014

Evaluation of some cost effective materials for microbial mannanase production

Karahalil E., TURHAN İ.

2.International Congress on Food Technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, cilt.1, ss.213

2014

2014

Tea waste as a carbon source for value-added production

GERMEÇ M., TURHAN İ.

2. International congress on food technology, Aydın, Türkiye, 5 - 07 Kasım 2014, cilt.1, ss.214

2014

2014

Lignoselülozik Bileşenleri İçeren Pirinç Samanının Optimum Hidroliz Koşullarının Belirlenmesi

GERMEÇ M., Karahalil E., TURHAN İ.

III. Uluslararası Gıda Kongresi, Bursa, Türkiye, 26 - 27 Eylül 2014, cilt.1, ss.31

2014

2014

Optimization of Flocculation Conditions Using Chitosan in Mannanase Production

YATMAZ E., KARAHALIL E., GERMEÇ M., TURHAN İ.

European Biotechnology Congress/Journal of Biotechnology, Lecce, İtalya, 15 - 18 Mayıs 2014, cilt.185

2014

2014

Lignoselülozik bileşenleri içeren pirinç kavuzunun hidroliz koşullarının belirlenmesi

GERMEÇ M., TURHAN İ.

4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.557-561

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46

2014

2014

Farklı çay ekstraktlarından fermentasyonla kombucha çayı üretimi

TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.

4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.569-572

2014

2014

Çay atığının Hidroliz Koşullarının Cevap Yüzey Metodu Kullanılarak Optimize Edilmesi

GERMEÇ M., TURHAN İ.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.578

2014

2014

Akdeniz Bölgesi’nde yükselen bir değer: Keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

2014

2014

Akdeniz Bölgesinde yükselen bir değer: keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46

2014

2014

Akdeniz Bölgesi'nde Yükselen Bir Değer: Keçiboynuzu

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., YATMAZ E., et al.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46

2013

2013

Effect of different nitrogen sources on mannanase production from carob pod extract using recombinant Aspergillus sojae

YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., TURHAN İ.

VI. International Bioengineering Congress “Human Welfare”, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.96 Sürdürülebilir Kalkınma

2013

2013

Siyah çay ekstraktından fermentasyonla kombucha çayı üretimi

TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.

TGDF GIDA KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.49

2013

2013

Enhanced mannanase production by using microparticles in recombinant Aspergillus sojae fermentation

Yatmaz E., Germeç M., Karahalil E., TURHAN İ.

VIth International Bioengineering Congress, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2013, cilt.1, ss.97

2013

2013

Antioxidant Activity of Kombucha Tea From Fruit and Herbal Teas

AYKUT G., TEK S., TARHAN K., YATMAZ E., TURHAN İ.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.506

2013

2013

Organic acid profiles and acidity during Kombucha fermentation of various tea extracts

Tarhan K., Aykut G., Tek S., YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., et al.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.504

2013

2013

Effect of Different Tea Extract on Total Phenolic Compounds of Kombucha

TEK S., TARHAN K., AYKUT G., YATMAZ E., TURHAN İ.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.508

2013

2013

Comparison of activated charcoal and polyvinylpolypyrrolidone applications on decolorization of apple juice concentrates

Akkoyun T., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.426

2013

2013

Sugar Profile and Some Physical Characteristics of Pomegranate Fruit During Storage Shelf-Life Conditions

GÖZLEKÇİ S., Öziyci H., Turhan İ., KARHAN M., Ayala-Silva T.

The Third International Symposium on Pomegranate and Minor Mediterranean Climate Fruits, Taian, Çin, 20 - 24 Eylül 2013, ss.141-142

2012

2012

Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts

YATMAZ E., Oziyci H. R., Tetik N., KARHAN M., TURHAN İ.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42 identifier

2012

2012

Determination of the optimum growth conditions for Aspergillus sojae pyrG(-) transformed using response surface method

YATMAZ E., TURHAN İ.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39-40 identifier

2012

2012

Decolourization of carob pod extract by using Aspergillus sojae pyrg-transformed

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., Tetik N.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40 identifier

2012

2012

The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation

DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.

Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40 identifier

2012

2012

Optimization of mannanase production from Aspergillus sojae pyrG- transformed using response surface methodology

Yatmaz E., TURHAN İ.

Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.39

2011

2011

Meyve suyu ve nektarlarda renk ve berraklık stabilitesinin sağlanması

ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.151

2011

2011

Effect Of Agitation On Ethanol Fermentation By Immobilized Saccharomyces Cerevisiae Cells In Carob Pod Extract

ÖZİYCİ H. R., YATMAZ E., TURHAN İ.

European Biotechnology Congress 2011, Current Opinion in Biotechnology, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.1, sa.22

2011

2011

Immobilization techniques in biotechnology

Akkoyun T., Arslan A., TURHAN İ., KARHAN M.

European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22 identifier

2011

2011

Application potentials of carob pod

TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Burlington, Vt, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 27 Temmuz 2011, ss.28

2011

2011

Impact of different environmental factors on the D-pinitol concentration of wild and cultivated type carob fruits grown in Turkey

ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Burlington, Vt, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 27 Temmuz 2011, ss.27

2011

2011

Effect of lactase on chemical properties of microbial lipids produced by Mortierella isabellina

DEMİR M., TURHAN İ.

Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Temmuz 2011, cilt.1, ss.29

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

Arslan Kulcan A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, cilt.2, ss.201-204

2011

2011

Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing

TETİK N., Arslan Kulcan A., TURHAN İ., Arslan Kulcan A., TETİK N., TETİK N., et al.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, cilt.2, ss.201-204

2011

2011

Antalya İlinde Yetişen Aşılı ve Yabani Keçiboynuzu Meyvelerinin Bazı Kimyasal ve Pomolojik Özellikleri

ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., GÜBBÜK H., KARHAN M.

Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.299 Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

Some physical and chemical properties of wild carob genotypes grown under Turkey ecological conditions

ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., GÜBBÜK H., KARHAN M.

1st International Symposium on Wild Relatives of Subtropical and Temperate Fruit and Nut Crops, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Mart 2011, ss.22-23

2010

2010

Determination the D-Pinitol content of cultivated carob types

ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.144

2010

2010

Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice.

ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.448

2010

2010

Influence of enviromental factors on D-Pinitol concentration of wild type carob pods

TETİK N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., KARHAN M.

1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.135

2010

2010

Physicochemical Properties of Single-Cell Oil Produced from Whey By Fermentation

DEMİR M., TURHAN İ.

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.86

2010

2010

An Industrial-Scale Plant Design for Gluconic Acid Production

TURHAN İ., DEMİR M.

1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.85

2010

2010

Evaluation of antioxidant activity and total phenolic content in Turkish floral honeys, as well as their chemical properties

KARHAN M., ÖZİYCİ H. R., DİNÇER C., TURHAN İ., TETİK N.

3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Ljubjana, Slovenya, 1 - 04 Ekim 2010, ss.47

2010

2010

Difficulties in Turkish trade of honey

KARKACIER O., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Ljubjana, Slovenya, 28 Eylül - 02 Ekim 2010, ss.46

2010

2010

Determination of total phenolics and antioxidant content with physicochemical properties in Turkish honeydew honeys

TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R., DİNÇER C., TETİK N., KARHAN M.

3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Slovenya, 1 - 04 Eylül 2010, ss.46

2010

2010

D-Pinitol Content of Carob Beans (Ceratonia siliqua L.)

KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

28th International Horticultural Congress, Lisbon, Portekiz, 22 - 27 Ağustos 2010, ss.358

2010

2010

The effects of glucose-fructose syrup on the sensory and textural properties of Turkish Delight

USLU M. K., TURHAN İ., TETİK N., ERBAŞ M.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.821-824

2010

2010

Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice

Arslan Kulcan A., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.1006-1008

2010

2010

Introduction of different kinds of pekmez in Turkey

TURHAN İ., TETİK N.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.806-808

2010

2010

Evaluation possibilities of rosehip fruit

TETİK N., TURHAN İ.

The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.684-686

2009

2009

Enhanced ethanol production from carob extract by Saccharomyces cerevisiae

TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.

ASABE Annual International Meeting, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Haziran 2009, cilt.1, ss.95979

2009

2009

Enhanced Lactic acid production from carob extract by Lactobacillus casei

TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.

ASABE Annual International Meeting, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Haziran 2009, cilt.1, ss.95980

2008

2008

Lactic acid production from Carob extract by Lactobacillus casei

TURHAN İ., Demirci A., KARHAN M.

The International Enzyme Engineering Symposium, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Ekim 2008, cilt.1, ss.162

2008

2008

Microfiltration of blackcurrant (Ribes nigrum) juice

TETİK N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., KARHAN M.

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Aberdeen, Md, Amerika Birleşik Devletleri, 27 - 30 Temmuz 2008, ss.23

2008

2008

Effect of storage conditions on color degradation of pomegranate juice

ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Aberdeen, Md, Amerika Birleşik Devletleri, 27 - 30 Temmuz 2008, ss.24

2008

2008

An industrial scale plant design for ethanol production from sugar beet molasses by Saccharomyces cerevisiae

Keklik N. M., Cheng K. C., TURHAN İ.

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Temmuz 2008, cilt.1, ss.28

2007

2007

Nutritive value of Andız (Juniperus drupacea) fruit Pekmez; a traditional product of Turkey

TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.

2nd International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.182

2007

2007

Effects of process and storage conditions on haze formation in clarified apple juices

TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

2nd International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.123

2006

2006

Berrak meyve suyu ve konsantrelerinde sonradan bulanma ve önlemleri

TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.503-506

2006

2006

Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında Ultraviyole Işık Uygulamaları

TURHAN İ., TOPUZ A., TETİK N., KARHAN M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.289-292

2006

2006

Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Muhafazasında Ozon Uygulamaları

TETİK N., TOPUZ A., TURHAN İ., KARHAN M.

Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2006 Sürdürülebilir Kalkınma

2005

2005

Loss of L-ascorbic acid during traditional process of rose hip (Rosa canina L.) pulp

Aksu M., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ.

Innovations on Traditional Foods, İspanya, 1 - 04 Ekim 2005, cilt.2, ss.923-925

2005

2005

Nutritive Value of Carob (Ceratonia siliqua L.) pekmez; a traditional product of Turkey

KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., Aksu M.

Innovations on Traditional Foods, İspanya, 1 - 04 Ekim 2005, cilt.2, ss.899-901

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Liquid State Bioreactor

YATMAZ E., TURHAN İ.

Essentials in Fermentation Technology, Berenjian A., Editör, Springer International Publishers, Switzerland, ss.135-168, 2019

2015

2015

Fermentasyon Besiyeri

TURHAN İ.

Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan İ., Editör, Palme Yayıncılık, Ankara, ss.86-93, 2015

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

American Journal of Biochemistry and Biotechnology

Editör

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

American Journal of Biochemistry and Biotechnology

Editör

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Journal of Food Science and Engineering

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2011 - Devam Ediyor

2011 - Devam Ediyor

Journal of Food Science and Engineering

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2016 - 2018

2016 - 2018

American Journal of Biochemistry and Biotechnology

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

2016 - 2018

2016 - 2018

American Journal of Biochemistry and Biotechnology

Yardımcı Editör/Bölüm Editörü

Bilimsel Hakemlikler

Ekim 2015

Ekim 2015

Journal of the Science of Food and Agriculture

SCI Kapsamındaki Dergi

Eylül 2015

Eylül 2015

Journal of Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2014

Temmuz 2014

Acta Alimentaria, An International Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2014

Temmuz 2014

Food Technology and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2014

Temmuz 2014

International Journal Food Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2014

Haziran 2014

Bioprocess and Biosystems Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2014

Mayıs 2014

Biochemical Engineering Journal

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2014

Mart 2014

Biotechnology Progress

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2014

Mart 2014

Quality Assurance and Safety of Crops & Foods

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2014

Şubat 2014

International Journal of Food Properties

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2014

Ocak 2014

Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ekim 2013

Ekim 2013

Applied Microbiology and Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2013

Temmuz 2013

Journal of Energy Resources Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2013

Haziran 2013

Fuel

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2013

Haziran 2013

Journal of Agricultural Safety and Health, and Biological Engineering Transactions (ASABE)

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2013

Mayıs 2013

Gıda Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2013

Mayıs 2013

Journal of Food Engineering

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2013

Mayıs 2013

Cellulose (Cellu)

SCI Kapsamındaki Dergi

Nisan 2013

Nisan 2013

Critical Reviews in Biotechnology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2013

Mart 2013

Separation and Purification Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2013

Mart 2013

Bioresource Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2013

Şubat 2013

Tübitak Panelist ve Dış Hakemlikler

Diğer Dergiler

Kasım 2012

Kasım 2012

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Kasım 2012

Kasım 2012

Process Biochemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2012

Ağustos 2012

Industrial Crops and Products

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2012

Ağustos 2012

Journal of Molecular Catalysis B: Enzymatic

SCI Kapsamındaki Dergi

Temmuz 2012

Temmuz 2012

Journal of Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2012

Mayıs 2012

Food Science and Technology International

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2012

Mayıs 2012

Journal of Agricultural and Food Chemistry

SCI Kapsamındaki Dergi

Şubat 2009

Şubat 2009

Journal of Industrial Microbiology

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2008

Ocak 2008

Journal of Food Quality

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Ocak 2008

Ocak 2008

ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

Ocak 2006

Ocak 2006

ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK ÖDÜLÜ

TÜBİTAK

Nisan 2004

Nisan 2004

ULUSLARARASI BİLİMSEL YAYINLARI TEŞVİK ÖDÜLÜ

Tübitak



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Ağustos 2010 - 01 Ağustos 2010

01 Ağustos 2010 - 01 Ağustos 2010

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference

Katılımcı

South Berlington, Vermont-Amerika Birleşik Devletleri

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

Northeast Agricultural Biological Engineering Conference

Katılımcı

Aberdeen, Maryland-Amerika Birleşik Devletleri

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

01 Haziran 2008 - 01 Haziran 2008

The International Enzyme Engineering Symposium

Katılımcı

Kuşadası-Türkiye

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

01 Mayıs 2008 - 01 Mayıs 2008

Interphex Pharmaceutical Manufacturing Conference

Katılımcı

Philadelphia-Amerika Birleşik Devletleri

01 Nisan 2007 - 01 Nisan 2007

01 Nisan 2007 - 01 Nisan 2007

2nd International Food and Nutrition Congress

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

01 Mayıs 2006 - 01 Mayıs 2006

Cost Action 924 Working Group Meeting The Use of UV as a Postharvest, Status and Prospects

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Şubat 2005 - 01 Şubat 2005

01 Şubat 2005 - 01 Şubat 2005

Innovations on Traditional Foods

Katılımcı

Valencia-İspanya

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1076

h-indeksi (WOS): 19