Doç.Dr. OSMAN ÇALIŞKAN


Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

Gastronomi ve Mutfak Sanatları


Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, İşletme, Turizm ve Otel İşletmeciliği

Araştırmacı kurumdan ayrılmıştır

E-posta: ocaliskan@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 2061
Fax Telefonu: +90 242 227 4670
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/ocaliskan
Ofis: 1Y-10
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 07058 Konyaaltı-ANTALYA

Metrikler

Yayın

49

Atıf (WoS)

1

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

53

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

2

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

18
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2007 - 2010

2007 - 2010

Doktora

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Halkla İlişkiler Ve Tanıtım, Türkiye

2003 - 2005

2003 - 2005

Yüksek Lisans

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

1994 - 1999

1994 - 1999

Lisans

Mersin Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik, Türkiye

Yaptığı Tezler

2010

2010

Doktora

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Algılama Boyutunun Personelin İş Tatminine ve İşte Kalma Niyetine Etkisi: Antalya Bölgesinde Yer Alan Beş Yıldızlı Konaklama İşletmelerinde Çalışanlar Üzerinde Bir Araştırma Sürdürülebilir Kalkınma

Selçuk Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

2005

2005

Yüksek Lisans

Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları

Mersin Üniversitesi, Sosyal Bilimler, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2014

2014

TS EN ISO/IEC 17024-2012 STANDART EĞİTİMİ

Turizm

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2014

2014

Ölçme ve Değerlendirme Eğitimi

Turizm

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası

2012

2012

6.Gastronomi Sempozyumu

Turizm

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği

2012

2012

6. Gastronomi Sempozyumu Etkinlikleri Turizm ve Gastronomi Paneli

Turizm

Tüm Gastronomi Yöneticileri Derneği

2012

2012

III. Turizmde İnsan Kaynakları Gelişimi Sempozyumu

Turizm

İNKAY(İnsan Kaynakları Yöneticileri Derneği)& Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2012

2012

Bologna Sürecinde Program Yeterlilikleri ve Ders Kazanımları

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi

2011

2011

Eğitim_Öğretim Etkinliklerinde Ölçme-Değerlendirme

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi

2011

2011

Yiyecek İçecek Otomasyon Programı (Material control )

Turizm

Protel

2011

2011

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2011

2011

3rd International Tourism Week (ITW)

Turizm

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi İç Kalite Tetkik Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2009

2009

TS EN ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi

Kalite Yönetimi

Türk Standartları Enstitüsü

2008

2008

VI. Araştırma Yöntemleri Semineri- Pazarlama Araştırmaları

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

2008

2008

VI. Araştırma Yöntemleri Semineri

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi

2007

2007

Acenta Yolcu Temel Satış

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk HavaYolları

2007

2007

V. Araştırma Yöntemleri Semineri- Ölçme ve Ölçek Geliştirme

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi ve Metiod

2003

2003

Galileo Central System- Ticketing

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk HavaYolları

2003

2003

Galileo Central System- Reservation

Eğitim Yönetimi ve Planlama

Türk HavaYolları

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

İşletme

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2011 - 2014

2011 - 2014

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları

2010 - 2011

2010 - 2011

Öğretim Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu

2002 - 2010

2002 - 2010

Okutman

Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu, Konaklama İşletmeciliği

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Yüksekokul Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği Ve Otelcilik Yüksekokulu

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Dekan Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi

2015 - 2021

2015 - 2021

Yönetim Kurulu Üyesi

Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu

2014 - 2015

2014 - 2015

Bölüm Başkanı

Akdeniz Üniversitesi, Gastronomi Ve Mutfak Sanatları

2004 - 2008

2004 - 2008

MYO Müdür Yardımcısı

Mersin Üniversitesi, Aydıncık Meslek Yüksekokulu

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Turizm Politikası ve Planmalası

Doktora

Doktora

Yerel Yiyecekler Üzerine Araştırmalar

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Yöresel Mutfaklar

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Servisi

Lisans

Lisans

Genel turizm bilgisi

Doktora

Doktora

Menü Araştırmaları

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Yönetimi

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Yönetimi

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Yönetimi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Menü Yönetimi

Lisans

Lisans

Yiyecek İçecek Üretimi ve Servisi

Lisans

Lisans

Şarap Bilimi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Turizm Hukuku

Lisans

Lisans

Mutfak yönetimi

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme I

Lisans

Lisans

Pastacılık ve Çikolata Yapımı

Lisans

Lisans

Bar ve İçkiler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uluslararası Restoran İşletmeciliği

Lisans

Lisans

Gastronomiye Giriş

Lisans

Lisans

Türk Mutfağı Uygulamaları

Lisans

Lisans

Türk Mutfağı ve Uygulamaları

Lisans

Lisans

Turizm Mevzuatı

Lisans

Lisans

Beslenme İlkeleri

Lisans

Lisans

Temel Yemek Pişirme II

Lisans

Lisans

Ziyafet Yönetimi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Kahve Dükkanlarında Kahve İçme niyeti: Planlı Davranış Teorisi Çerçevesinde İncelenmesi

Bayındır B., ÇALIŞKAN O., Bayındır M. S.

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, Kocaeli, Türkiye, 20 - 22 Eylül 2018, ss.272-286 Creative Commons License

2017

2017

The Role of Intangible Gastronomic Heritages in terms of Destination Competitiveness

ÇALIŞKAN O., SEYİTOĞLU F.

The First International Congress on Future of Tourism: Innovation, Entrepreneurship and Sustainability (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, ss.1542-1548 Creative Commons License

2017

2017

Relatinship Between Intangible Cultural Heritage of Humanity and Gastronomic Identity: Turkish Coffee Culutre and Tradition

ÇALIŞKAN O.

3. International Conference on Tourism: Theory, Current Issues and Research, Roma, İtalya, 27 - 29 Mayıs 2017, ss.38

2017

2017

Menü Kartı Olmayan Restoranlar: Bir Örnek Olay Çalşması

ÇALIŞKAN O., NEBİOĞLU O., UYAR M.

International Symposium on social Sciences, Antalya, Türkiye, 18 - 20 Mayıs 2017, ss.1277

2015

2015

The Impact of Chefs' National Cuisine Perceptions on Their Intention to Purchase Local Food

ÖZDEMİR B., AYDIN A., ÇALIŞKAN O., YILMAZ G.

International Tourism and Hospitality Management Conference, Sarajevo, Bosna-Hersek, 30 Eylül - 04 Ekim 2015, ss.495-508 Creative Commons License

2015

2015

Müşterilerin Çevreci Otel Restoranlarındaki Çevreci Uygulamaları Algılamaları

YAY Ö., ÇALIŞKAN O.

I. Eurasia International Tourism Congress: Current Issues, Trends, and Indicators (EITOC-2015), Konya, Türkiye, 28 - 30 Mayıs 2015, cilt.3, ss.372-384 Creative Commons License

2014

2014

The Role of Tipping in Server-Customer Interactions in Restaurants

ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O., AYDIN A.

Asia Pacific Social Science Conference, Seul, Güney Kore, 8 - 10 Ocak 2014, ss.588-599 Creative Commons License

2012

2012

Restoran İşletmelerinde Hizmet Hataları ve Hizmet Telafi Stratejileri

ÇALIŞKAN O.

13. Ulusal Turizm Kongresi, Antalya, Türkiye, 6 - 09 Aralık 2012, ss.861-871 Creative Commons License

2006

2006

Turizm İşletmelerinde Çalışanlara Yapılan Yıldırma Davranışları

ÇALIŞKAN O.

III. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Kongresi, Çanakkale, Türkiye, 25 - 28 Mayıs 2006, ss.965-968 Creative Commons License

Kitap & Kitap Bölümleri

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Hizmet Kalitesi

ÇALIŞKAN O., İÇİGEN E.

TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.89-111, 2020

2020

2020

YEREL MUTFAĞIN DÖNÜŞÜMÜ ÜZERİNE BİR ÖRNEK OLAY ÇALIŞMASI

UYAR M., ÇALIŞKAN O.

Antalya Kitabı Antalya'da Doğa ve Medeniyet 3, Koçakoğlu, B. ÇAkılcı D., Editör, Palet Yayınları, Konya, ss.321-328, 2020

2020

2020

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi

Erdem Ö., Çalışkan O.

TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020

2018

2018

Yeşil Restoranlar

YAY Ö., ÇALIŞKAN O.

GASTRONOMİ VE YİYECEK TARİHİ, Akbaba, A. ve Çetinkaya, N., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.278-293, 2018

2017

2017

Şeflerin Yaratıcılık ve Yenilikçilik Yeteneklerini Geliştirmesi Üzerine Nitel Bir Araştırma

ÖZDEMİR B., YILMAZ G., ÇALIŞKAN O.

Gastronomi Üzerine Araştırmalar, Bozok D., Avcıkurt C., Doğdubay M., Sarıoğlan M., Girgin G. K., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.237-250, 2017

2016

2016

Turkish Cousine's Importance and Tourism Potential

SEYİTOĞLU F., ÇALIŞKAN O.

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, ss.490-498, 2016 Creative Commons License

2016

2016

Gastronomy and Tourism

ÇALIŞKAN O., Yılmaz G.

Global Issues and Trends in Tourism, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A.; Tetik, N., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press, Sofya, ss.33-50, 2016

2016

2016

Menü Fiyatlama

ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.

Menü Yönetimi, Yılmaz A., Dündar Arıkan A., Editör, Anadolu Üniversitesi Basımevi, Eskişehir, ss.132-159, 2016

2015

2015

Green Restaurant Management

ÇALIŞKAN O., YAY Ö., EROĞLU M. A.

Tourism, Environment and Sustainability, Avcıkurt, C.; Dinu, M.S.; Hacıoğlu, N.; Efe, R.; Soykan, A., Editör, St. Klıment Ohrıdskı Unıversıty Press , Sofıa, Sofya, ss.712-726, 2015 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2011

2011

Restoran Yönetimi

ÇALIŞKAN O., ÖZDEMİR B.

Uluslararası Turizm İsletmeciliği, "Pırnar İ.", Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.251-282, 2011

2011

2011

Otel Dışı Yemek Deneyimi

ÖZDEMİR B., ÇALIŞKAN O.

Uluslararası Turizm İşletmeciliği, Pırnar İ., Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.475-495, 2011

Diğer Yayınlar

2012

2012

Winter Tourism in Turkey

ÇALIŞKAN O.

Sunum, ss.113-120, 2012

2012

2012

European Tourism Demand

ÇALIŞKAN O.

Sunum, ss.32-44, 2012

2012

2012

Impacts of Tourism

ÇALIŞKAN O.

Sunum, ss.146-154, 2012

2012

2012

Tourism in Turkey

ÇALIŞKAN O.

Sunum, ss.103-112, 2012

Desteklenen Projeler

2010 - 2012

2010 - 2012

Winter tourism Textbook - IP 2012

AB Destekli Diğer Projeler

ÇALIŞKAN O.

Bilimsel Hakemlikler

Ocak 2019

Ocak 2019

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2019

Ocak 2019

Sinop Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Ocak 2018

Ocak 2018

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Kapsamındaki Dergi

Haziran 2016

Haziran 2016

Advances in Hospitality and Tourism Research (AHTR)

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2015

Ocak 2015

Journal Of Tourism and Gastronomy Studies

Hakemli Bilimsel Dergi

Haziran 2014

Haziran 2014

Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Şubat 2014

Şubat 2014

International Journal of Hospitality Management

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2011

Ocak 2011

Adıyaman Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1