Okulöncesi Egitim Kurumlarına Devam Eden 0-6 Yas Çocuklarına Sunulan Eğitim Olanaklarının Araştırılması

Özer D., YAYLACI F.

10.Okulöncesi Egitim ve Yaygınlastırma Semineri/YA-PA,, Ankara, Türkiye, 01 Mayıs 1994, ss.271-282

• Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Ankara
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.271-282
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Eğitim kurumları, diğer toplumsal kurumlar gibi, toplumun bazı ihtiyaçlarını karşılamak üzere ortaya çıkmıştır. Temel amacı, topluma yararlı, mutlu ve başarılı bireyler yetiştirmektir. Bu amacı, biraz daha genişletecek olursak, "iyi insan, iyi vatandaş, iyi üretici ve bilinçli tüketici yetiştirmektir" diyebiliriz. Son yıllarda eğitim alanında yapılan araştırmalar, bu amaca ulaşabilmek için bir başka deyişle, nitelikli insan yetiştirmek için eğitime küçük yaşlarda başlanılması gerektiğini ortaya koymuştur. Bu nedenle, çocukların okulöncesi eğitim konusunda eğitim görmüş bir öğretmen tarafından, onların ilgi ve gereksinimlerine göre düzenlenmiş fiziksel ortamlarda, çağdaş eğitim programları ve uygun bir okul aile işbirliği içinde okulöncesi eğitim kurumlarında yaşam deneyimlerinde bulunmaları son derece önemlidir. Bu araştırmada kendi bölgemiz olan Antalya ve ilçelerindeki okulöncesi eğitimin niteliğini ve sorunlarını saptayarak, okulöncesi eğitimin iyileştirilmesine katkıda bulunmayı amaçladık.