Eskiçağ Bilimleri’nin Türkiye’deki Geçmişi ve Geleceği Üzerine Sohbetler I - Sencer Şahin

Yılmaz F., Kurul E.

Diğer, 2015

• Yayın Türü: Diğer Yayınlar / Diğer
  • Basım Tarihi: 2015
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Burada okuyucuya sunulan röportaj, bir öğrenci dergisi hazırlamak amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında 15 Şubat 2011 tarihinde Akdeniz Üniversitesi Eskiçağ Dilleri ve Kültürleri Bölümü kurucusu ve aynı zamanda emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sencer ŞAHİN ile gerçekleştirilmiştir. Bu röportajda Epigrafi disiplininde elli yılı aşkın tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan Prof. Dr. Sencer ŞAHİN’in zamandizinsel birperspektif içinde -geçmişten günümüze- Türkiye’de Eskiçağ Bilimleri’nin gelişimine yönelik gözlem ve yorumları sunulmaktadır. Bu kapsamda görüşmenin temel içeriği Epigrafi, Klasik Filoloji, Klasik Arkeoloji ve Eskiçağ Tarihi gibi Eskiçağ Bilimleri’ni oluşturan disiplinlerin Türkiye’deki mevcut durumu, tarih araştırmalarındaki yeri, önemi ve etkisi mercek altına alınmaktadır. Bunu yapmaktaki ana misyonumuz bölüm öğrencilerin bilinçlenmesine katkı sağlamaktır. Son olarak da, söz konusu disiplinlerden mezun olan öğrencilerinin istihdam durumları ve kaygılarına yönelik temel sorun alanları görüşmenin gündemine oturmaktadır.