İklim değişikliği ve turizm ilişkisi: Olası uyum ve çözüm önerileri

Helhel Y., Ahmed Y.

Journal of Tourism Research Institute, cilt.3, sa.2, ss.101-122, 2022 (Hakemli Dergi)

• Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 3 Sayı: 2
  • Basım Tarihi: 2022
  • Dergi Adı: Journal of Tourism Research Institute
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Asos İndeks
  • Sayfa Sayıları: ss.101-122
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

İklim değişikliği, küresel çerçevede toplum ve çeşitli endüstri alanlarında farklı seviyelerde çok geniş çapta etkilere sahip bir olgudur. İçerik analizi çerçevesinde hazırlanan bu çalışmanın amacı, ikincil verileri kullanarak turizmin iklim değişikliği ile ilişkisini belirlemek ve iklim değişikliğinin küresel çevre ve turizm bölgeleri üzerindeki ana etkilerini Avrupa ve Akdeniz bölgesinde yer alan turizm destinasyonlarından örnekler vererek ortaya koymaktır. Amaca yönelik olarak farklı çalışmalar ve iş birlikleri değerlendirilmiştir. Hazırlanan rapor ve toplantı sonuçları dikkate alınarak sürdürülebilirliğe yönelik adımların neler olabileceği konusunda bazı önerilerde bulunulmuştur.

Climate change is a phenomenon that has wide-ranging effects at different levels in society and various industries in a global context. The aim of this study, which was prepared within the framework of content analysis, is to determine the relationship between tourism and climate change by using secondary data and to reveal the main effects of climate change on global environment and tourism regions by giving examples from tourism destinations in Europe and the Mediterranean region. Different studies and collaborations have been evaluated for this purpose. Considering the prepared report and meeting results, some suggestions were made about what steps could be taken towards sustainability.