Yükseköğretimde Toplumsal Cinsiyet Eğitimi Çalıştay’ının Ardından

Adak N.

Akdeniz Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Dergisi, cilt.1, sa.1, ss.97-100, 2018 (Hakemli Dergi)

Özet

Yükseköğretimde kadın çalışmaları ve toplumsal cinsiyet eğitiminin mevcut durumu, eğitim koşulları, sorunları ve sorunların çözümleri üzerine düşünmek ve farklı üniversitelerdeki programlar arasında işbirliği ve iletişimi sağlayarak anabilim dalları arasında deneyim paylaşımı ve ortak çalışma alanlarını geliştirmek amacıyla 26 Nisan 2018 tarihinde YÖK Akademide Kadın Çalışmaları Birimi tarafından bir istişare toplantısı düzenlenmiştir. 19 üniversiteden 26 öğretim üyesinin katılımı ile gerçekleştirilen çalıştayı YÖK Başkanı Sayın Yekta SARAÇ, Başkanvekili Sayın Rahmi ER ve Yürütme Kurulu Üyesi Sayın Zeliha TUFAN KOÇAK ziyaret ederek alana ilişkin hem bilgi almışlar hem de alanda karşılaşılan sorunlar ve olası çözüm önerilerine ilişkin öğretim üyelerinin görüşlerini dinlemişlerdir.