İslamiyetten Önce Türklerde Yiyecek ve İçecekler


ALBAYRAK A., Kılıç S.

E-TURKİSH STUDİES (ELEKTRONİK), cilt.7, sa.2, ss.707-716, 2012 (Hakemli Dergi)

  • Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Cilt numarası: 7 Sayı: 2
  • Basım Tarihi: 2012
  • Dergi Adı: E-TURKİSH STUDİES (ELEKTRONİK)
  • Derginin Tarandığı İndeksler: Other Indexes
  • Sayfa Sayıları: ss.707-716
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Yeme ve içme, insanların varlığını devam ettirebilmesi için vazgeçilmez ihtiyaçları arasındadır. bu ihtayacı insanlar genelde yaşadıkları coğrafyadan temin ederler. coğrafyanın sunmuş olduğu imkanlar, insanların geçim kaynaklarının oluşmasında önemli faktörlerden biridir. bir toplumun geçim kaynakları da genel olarak yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının karşılanmasında etkilidir. bununla birlikte gıdaların tüketilmesi, toplumun sahip olduğu inanç sistemine uygun olmasını gerekli kılmaktadır.

Eating and drinking are among indispensable needs for human beings to countinue their existance. people usually acquire these needs from the geography the live. The facilities offered by geagraphy are one of the important factors creating livelihoods of a society are generally effective to meet the needs of food and drings. Consumption of foods is a necessity for belief system of the society.