Doğa Spor Turizmi Kapsamında Adventıre Park Manavgat

DERMAN E.

1.Uluslararası Spor Bilimleri, Turizm ve Rekreasyon Öğrenci Kongresi, Antalya, Türkiye, 21 - 23 Mayıs 2014, ss.113

• Yayın Türü: Bildiri / Özet Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Antalya
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.113
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Turizm dünya ekonomisinin en hızlı büyüyen sektörlerinden biridir. Bu hızlı büyüme turizmde yeni ürünler ortaya çıkarmıştır. Bu çerçevede Alternatif Turizm Bölgesi olan Manavgat Oymapınar beldesindeki Adventure Park alternatif turizm işletmesi ele alınmış ve doğa sporları kapsamında bölgeye olabilecek katkıları ortaya konmuştur. Çalışma alanının mevcut durumunu ortaya koymak açısından SWOT analizi yapılmıştır. Analiz yöntemi olarak yüz yüze görüşme ve alan araştırması kullanılmıştır. Park yetkilisi, müşteriler, rakip işletmeler, belediye yetkilileri, otellerin animasyon müdürleri ile muhtelif zamanlarda mülakatlar yapılmış ve park aktiviteleri sırasında gözlemler yapılmıştır.