DÜNDAR BEY HAMAMI RESTORASYON – REVİZYON PROJESİ

ÇELEBİ KARAKÖK M. E., Kuyu M.

Batı Akdeniz Mimarlık Dergisi, sa.56, ss.60-65, 2014 (Hakemsiz Dergi)

• Yayın Türü: Makale / Tam Makale
  • Basım Tarihi: 2014
  • Dergi Adı: Batı Akdeniz Mimarlık Dergisi
  • Sayfa Sayıları: ss.60-65
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Hayır

Özet

T.C. Kültür Bakanlığı’nın son yıllardaki tarihi yapıların restore edilmesi konusunda yerel yönetimleri maddi olarak teşvik etmesi, ülkenin çeşitli yerleşim merkezlerindeki yönetim mekanizmalarının tarihi yapıların restore edilmesi üzerine eğilmelerini sağlamıştır ve bu çalışma Isparta’nın küçük bir ilçesi olan Eğirdir’in Belediye Başkanı’nın önemli yapısal ve strüktürel problemleri olan ilçenin tek tarihi hamamını, Kültür Bakanlığı’nın maddi; Isparta Mimarlar Odası, Mesart Mimarlık Şirketi ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nin projelendirme yardımlarıyla üretilmiştir. Yüklenici firma Mesart Mimarlık Şirketi’nin talebi üzerine, Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü Yrd. Doç. Dr. Elif ÇELEBİ’yi yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini hazırlamak üzere görevlendirmiştir. Hazırlanan koruma projeleri 05.12.2011 Tarih ve 217 sayılı kararla Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmıştır.