Tatlı Su Yetiştiriciliğindeki Faktörlerin Analitik Hiyerarşik Proses (AHP) İle İncelenmesi


YAYKAŞLI M., AYDIN A., BOSTAN H.

FABA 2013 (Balıkçılık ve Akuatik Bilimler), Erzurum, Türkiye, 30 Mayıs - 01 Haziran 2013, ss.1

  • Yayın Türü: Bildiri / Tam Metin Bildiri
  • Basıldığı Şehir: Erzurum
  • Basıldığı Ülke: Türkiye
  • Sayfa Sayıları: ss.1
  • Akdeniz Üniversitesi Adresli: Evet

Özet

Çalışmada önemi daha da artan gıda üretimindeki kaynaklardan biri olan tatlı su balığı yetiştiriciliğindeki etkenleri belirlemek önem sırasına göre sıralayabilmek, bu sayede yatırım yapma veya tür seçimi gibi karar verilmesi gereken durumlarda seçim yapabilecek bir sonuca ulaşmak amaçlanmıştır. Geri dönülemeyecek kararların maliyetini yönetmede kolaylık sağlayacak hiyerarşi oluştuğunda daha rasyonel kararların verilebilecek olması üretim ve üretici açısından son derece önemlidir.

The aim of the research was to put in order of priority the factors in fresh water farming, which is one of the food production resources the importance of which is still increasing, in order to allow choices to be made in investment or species selection. To be able to make rational decisions with regards to the production and producer is quite important when the hierarchy that provides convenience in the management of the cost of irreversible decision occurs.