Finansal piyasalarda kamuyu aydınlatma : batan bankalar üzerine bir çalışma

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Akdeniz Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2005

Öğrenci: Saime Pınar Baytaroğlu

Danışman: MEHMET ŞEN

Son yıllarda Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilen bankaların bu duruma düsmesinde bir çok etken rol oynamaktadır. Literatür arastırması sonucu olusturulan bu çalısma, bu bankaların; bilginin zamanında açıklanması, esit dagıtılması, belli standartlarla sunulması konusunda zaafiyetlerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu bankaların etik kurallara uyarak düzenli çalısmaktan uzak olmasının bankaların Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredilmesindeki rolü üzerinde durulacaktır. Bankaların açıklamaları gereken bazı durumların küçük ortakların ve yatırımcıların bilgisi dısında bırakıldıgı gözlemlenmektedir. Saydamlıgın esas, bilgiye ulasmanın hak oldugu günümüz piyasalarında bu durum, kanun tarafından korunması amaçlanan kitlelerin hak ve yararlarını zedelemekte, piyasa saygınlıgının asınmasına, adalet kavramının da zayıflamasına yol açmaktadır.