Genelleştirilmiş Hardy toplamları

Tezin Türü: Doktora

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Matematik, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2006

Öğrenci: Mümün Can

Danışman: VELİ KURT

Bu çalışmada, Theta fonksiyonlarının logaritmik dönüşüm formüllerinde görü len Hard)' toplamları, dönüşüm formülleri yardımı ile genelleştirilmiştir. Genelleştiril miş Hardy toplamlarının sağladıkları reciprocity bağıntıları dönüşüm formülleri yardımı ile bulunmuş, bazı özellikleri incelenmiş ve trigonometrik seriler ile Dedekind toplamı cinsinden ifadeleri verilmiştir. Ayrıca, elde edilen bu toplamlar Dirichlet karakteri ile genelleştirilip sağladık ları reciprocity bağıntıları dönüşüm formülleri yardımıyla ispatlanmış, bazı özellikleri incelenmiş ve karakter Dedekind toplamı cinsinden ifadeleri verilmiştir.