Yenidünya çeşitlerinin (Eriobotrya Japonica L.) bazı fiziksel, kimyasal özellikleri ile marmelat, nektar ve konserveye işlenebilme olanaklarının belirlenmesi

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 1998

Öğrenci: Ayhan Topuz

Danışman: FERAMUZ ÖZDEMİR

Bu çalışmada Hafif Çukurgöbek, Uzun Çukurgöbek, Akko Xm, Gold Nugget, Yuvarlak Çukurgöbek, Armudi ve Tanaka çeşiti yenidünya meyvelerinin bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek marmelat, nektar ve konserveye işlemeye uygunlukları araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlara göre Hafif Çukurgöbek, Akko XIII ve Gold Nugget yenidünya çeşitlerinin marmelat ve nektara işlemeye; Tanaka, Gold Nugget ve Akko XDI çeşitlerinin ise konserveye işlemeye daha uygun çeşitler olduğu belirlenmiştir.