Duyurular & Dokümanlar

Gastronomi Turizmi
Ders Notu
2.10.2020

Yeme-içme kültürü bakımından zengin olan Türkiye’nin gastronomi turizmi bakımından tanınırlığını, seminerler, konferanslar, reklam çalışmaları, festival etkinlikleri ve kültürel etkinlikler gibi çeşitli tanıtım faaliyetleri düzenlenerek, gastronomik lezzetlerin tüm dünyaya tanıtımının sağlanması gerekmektedir. Bu tanıtımların sonucu olarak, gastronomi turizminin sağladığı yeni iş alanları ve yatırımlar ile ülke ekonomisine ve turizm gelirlerine katkı sağlanacaktır. Türkiye Gastronomi Turizminin bir marka haline gelmesi için, tüm bu etkinlik ve tanıtımların gerçekleşmesinde bakanlıklar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, turizm işletmeleri ve gastronomi ile ilgili dernekler beraber hareket etmelidir.

gastronomi turizmi.docx Creative Commons License

Yiyecek İçecek Kültürü
Ders Notu
2.10.2020

Kültürel Bağlamda Yiyecekler

Yiyeceklerin üretim, tüketimi, hazırlanması, tamamen kültürün öğeleri olan gelenekler, sevmek-sevmemek, inançlar, tabular, boş inançlarla bağlantılıdır. Antropologlar, yemek yeme alışkanlıklarını tüm kültürel bağlamda ele alırlar.

Onların belirlemelerine göre:

a)Kültür ne yiyeceğimizin temel belirtisidir.

b)Kültür öğrenilmiştir. Yiyecek alışkanlıkları da küçük yaşlarda edinilir. Öğrenildikten sonra uzun süre değişmez.

c)Yiyecekler, kültürün bütünleyici bir parçasıdır.

yemek1.doc Creative Commons License

İnsan Kaynakları
Ders Notu
2.10.2020

İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programının amacı, nitelikli insan kaynakları çalışanları yetiştirmektir. Bilindiği gibi günümüzde iş hayatı rekabette öne geçmek amacıyla insan kaynaklarına büyük yatırım yapmaktadır. Bu nedenle nitelikli İK çalışanlarına olan gereksinim her geçen gün artmaktadır. İnsan Kaynakları Yönetimi Önlisans Programı insan kaynaklarının bütün işlevlerini ve iş hayatının beklentileri bilen donanımlı kişiler yetiştirmek amacıyla kurulmuştur.

insan kaynakları ders notları.docx Creative Commons License

Konukla İletişim
Ders Notu
19.03.2020

  1. HEDEF PAZAR SEÇİM STRATEJİLERİ HEDEF PAZAR KAVRAMIPazar bölümlendirme çalışmasından sonra işletmeler, hangi pazar ya da pazar bölümlerine girmeye çalışacaklarına karar verirler; yani hedef pazar ya da pazarlarını seçerler. O halde hedef pazarı “firmanın hitap etmek istediği ve çekmek istediği müşteri grup ya da gruplar” şeklinde tanımlayabiliriz. İşletme, önce pazarı bölümlemeli ve kendi kaynaklarını, ürettiği malın veya hizmetin özelliklerini, pazar bölümlerinin yapısını, bölümdeki rekabet durumunu dikkate alarak belirlemeli ve sonra seçtiği pazarlama bölümlerine uygun pazarlama karmasını geliştirmelidir. Hedef pazarın belirlenmesi hem rakipleri görmeyi hem de pazardaki karlılığı yüksek ve tatmin edilmemiş ihtiyaçların keşfini sağlayacaktır. İşletme bunu yaparken ihtiyaçları karşılayabileceği ve zaman içinde bunu devam ettirebileceği pazarı veya pazarları hedef almalıdır.
  2. 2. ? HEDEF PAZAR SEÇİM STRATEJİLERİ HEDEF PAZAR KAVRAMIHedef pazarı seçerken aşağıdaki faktörler dikkate alınmalıdır.•İşletmenin kaynakları•Ürünün özellikleri•Ürünün hayat eğrisindeki yeri•Pazarın yapısı•Rekabet durumu Görüldüğü gibi hedef pazarı veya pazarları seçerken bir çok unsurun değerlendirilmesi söz konusudur.
Konukla İletişim.pptx Creative Commons License

Müşteri İlişkileri
Ders Notu
19.03.2020

HEDEF PAZAR SEÇİM STRATEJİLERİ HEDEF PAZAR KAVRAMIPazar bölümlendirme çalışmasından sonra işletmeler, hangi pazar ya da pazar bölümlerine girmeye çalışacaklarına karar verirler; yani hedef pazar ya da pazarlarını seçerler. O halde hedef pazarı “firmanın hitap etmek istediği ve çekmek istediği müşteri grup ya da gruplar” şeklinde tanımlayabiliriz. İşletme, önce pazarı bölümlemeli ve kendi kaynaklarını, ürettiği malın veya hizmetin özelliklerini, pazar bölümlerinin yapısını, bölümdeki rekabet durumunu dikkate alarak belirlemeli ve sonra seçtiği pazarlama bölümlerine uygun pazarlama karmasını geliştirmelidir. Hedef pazarın belirlenmesi hem rakipleri görmeyi hem de pazardaki karlılığı yüksek ve tatmin edilmemiş ihtiyaçların keşfini sağlayacaktır. İşletme bunu yaparken ihtiyaçları karşılayabileceği ve zaman içinde bunu devam ettirebileceği pazarı veya pazarları hedef almalıdır.

Müşteri İlişkileri Yönetimi.pptx Creative Commons License

AİİT-1
Ders Notu
19.03.2020

Öğrencilerin, siyasî, iktisadî, sosyal ve askerî sorunlar karşısında yıkılmaya başlayan Osmanlı Devleti'nde çözüm arayışları çerçevesinde yapılan yenileşme hareketleri ve İmparatorluktan Milli Devlete geçiş sürecinde yaşanan siyasî olaylar ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Milli Mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin bilgileri bilimsel temellere dayanarak öğrenmelerini sağlamak.

AİİT-1.pptx Creative Commons License

AİİT-1
Ders Notu
19.03.2020

Öğrencilerin, siyasî, iktisadî, sosyal ve askerî sorunlar karşısında yıkılmaya başlayan Osmanlı Devleti'nde çözüm arayışları çerçevesinde yapılan yenileşme hareketleri ve İmparatorluktan Milli Devlete geçiş sürecinde yaşanan siyasî olaylar ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Milli Mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin bilgileri bilimsel temellere dayanarak öğrenmelerini sağlamak.

AİİT-1.pptx Creative Commons License

AİİT-1
Ders Notu
19.03.2020

Öğrencilerin, siyasî, iktisadî, sosyal ve askerî sorunlar karşısında yıkılmaya başlayan Osmanlı Devleti'nde çözüm arayışları çerçevesinde yapılan yenileşme hareketleri ve İmparatorluktan Milli Devlete geçiş sürecinde yaşanan siyasî olaylar ile Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde verilen Milli Mücadele sonucu Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecine ilişkin bilgileri bilimsel temellere dayanarak öğrenmelerini sağlamak.

AİİT-1.pptx Creative Commons License

Turizm coğrafyası
Ders Notu
19.03.2020

Turizm Talebinin Coğrafi Dağılımı; Turizm Arzının Coğrafi Dağılımı; Uluslararası Turizm ve Uluslararası Turist Akışları; 

turizmcog.pptx Creative Commons License

Aiit-2
Ders Notu
19.03.2020

Kurtuluş Savaşıve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti Kuruluş Aşamaları, Atatürk İlke ve İnkilapları

AİİT-1.pptx Creative Commons License

Gastronomi ve Medya
Ders Notu
19.03.2020

Gastronomide Medyanın Yeri ve Önemi

İletişim Kavramları

Atkoşar, Z. (2016). Beslenmenin Temel İlkeleri. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Yayınları; Yılmaz, H. ve Dündar, A. (2016)

Gastronomi ve Medya.pptx Creative Commons License

Meslek Etiği
Ders Notu
19.03.2020

Etik ve ahlak kavramları

Meslek Etiği.pptx Creative Commons License

Meslek Etiği
Ders Notu
19.03.2020

Etik ve ahlak kavramları

Meslek Etiği.pptx Creative Commons License

Meslek Etiği
Ders Notu
19.03.2020

Etik ve ahlak kavramları

Meslek Etiği.pptx Creative Commons License

İş Organizasyonu
Ders Notu
20.02.2020

Avantajları:

Malzeme hareketi minimumdur

Ekip çalışması yapıldığından iş dağıtımı gözlem ve kontrol
kolaydır

Toplam üretim süresini kısaltacak önlemler almak mümkündür

Dezavantajları:

Makine ve techizatın mamülün bulunduğu yere taşınması güç ve
pahalı olabilir

Makine ve techizattan yararlanma oranı düşük

Kalifiye işçiye ihtiyaç var

İŞ Organizasyon.docx Creative Commons License