Yayınlar & Eserler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

Sürdürülebilir Gıda Kullanımı Üzerine Nitel Bir Araştırma: İstanbul Örneği

Uluslararası Gastronomi Turizmi Araştırmaları Kongresi, 20 - 22 Eylül 2018

YİYECEK İÇECEK İŞLETMELERİNDE YAŞANAN GIDA İSRAFLARI, EKONOMİK VE SOSYAL ETKİLERİ, MUHTEMEL ÇÖZÜMLER ÜZERİNE NİTEL BİR ARAŞTIRMA

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.55

EKONOMİK KALKINMA ARACI OLARAK YÖRESEL ÜRÜNLER: MENGEN YÖRESEL MANTARLARI ÖRNEĞİ

ULUSLARARASI EKONOMİ ARAŞTIRMALARI VE FİNANSAL PİYASALAR KONGRESİ, Nevşehir, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2018, ss.13

YÖRESEL YEMEKLERİN BÖLGE RESTORANLARINDA KULLANILMA DURUMU: MENGEN ÖRNEĞİ

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.18-33

FESTİVALLERİN BÖLGE TURZİMİNE KATKILARI VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ: ULUSLARAARASI MENGEN AŞÇILAR VE TURZİM FESTİVALİ ÖRNEĞİ

1. ULUSLARARASI SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM KONGRESİ, Kastamonu, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2017, ss.100-118

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.188 Creative Commons License

Gastronomi Turizminde Bir Çekim Gücü Olarak Yöresel Mutfaklar: Mengen Örneği

1. ULUSLARARASI TURİZMİN GELECEĞİ KONGRESİ: İnovasyon, Girişimcilik ve Sürdürebilirlik Kongresi (Futourism 2017), Mersin, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2017, cilt.1, sa.1, ss.868-879

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227

Şeflerin Aşçilik Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017, ss.226-227

Şeflerin Aşçılık Eğitimi Alan Öğrencilerin Niteliklerine İlişkin Görüşleri

Uluslararası Batı Asya Turizm Araştırmaları Kongresi, Van, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2017

Kırsal Turizm Potansiyeli Açısından İstiklal Yolunun Değerlendirilmesi

Ulusal Kırsal Turizm Sempozyumu, Muğla, Türkiye, 18 - 22 Mayıs 2016, ss.83

Kitap & Kitap Bölümleri

Tatlı Baharatlar

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.153-173, 2023

NARENCİYE AROMALI BAHARATLAR

Baharat Otlar ve Soslar, Kurnaz, Alper Şengül, Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.108-124, 2023

Konaklama İşletmelerinde Gıda Kaybı ve İsrafı, Boyutları ve Önleme Çalışmaları

Konaklama İşletmeciliğinde Güncel Konular , Ersin Arıkan, Editör, Eğitim Yayınevi, Konya, ss.71-90, 2022

Turizmde Araştırma Yöntemi: Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Atilla Akbaba; Fatma Lorcu; Senem Yazıcı Yılmaz, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.240-268, 2022

Deneysel Araştırmalar

Turizm ve Bilimsel Araştırma Yöntemleri, Akbaba Atilla, Lorcu Fatma, Yılmaz Senem Yazıcı, Editör, Detay yayıncılık, Ankara, ss.240-269, 2022

The Relationship Between Menu Designs and Customer Behaviors in Restauranst

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems , İrfan Yazıcıoğlu;,Özgür Yayla;,Alper Işın, Editör, Peter Lang Publishing, Inc., Berlin, ss.541-562, 2021

TEMEL ÇİKOLATA İŞLEME TEKNİKLERİ

TATLI, PASTA VE HAMUR İŞLERİ Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar, Alper KURNAZ;,Serkan ŞENGÜL, Editör, Detay Anatolia Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.373-396, 2021

Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, İrfan YAZICIOĞLU ;,Ümit SORMAZ;,Cihan CANBOLAT, Editör, Detay Anatolia Yayıncılık , Ankara, ss.33-47, 2021

Destinasyon Pazarlamasında Gastronomik Kimlik ve Gastronomik Turizm Ürünleri

Destinasyon Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar, Sezer Karasakal,Oğuz Doğan, Editör, Nobel Yayınevi, Ankara, ss.155-186, 2021

Mutfakta Tedarik Yönetimi ve Organizasyonu

Mutfak Yönetimi , Serkan Şengül,Alper Kurnaz, Editör, Detay yayıncılık , Ankara, ss.127-140, 2021

Türkiye' de ve dünyada makarna sektörünün gelişimi ve profesyonel mutfaklarda makarna kullanımı

Temel Mutfak Ürünlerinde Teorik ve Pratik Yaklaşımlar-1, Adem ARMAN,Alper KURNAZ, Editör, Paradigma Yayınları, Çanakkale, ss.1-21, 2021

The Relationship between Menu Designs and Customer Behaviors in Restaurants

Dynamics of International Tourism: Contemporary Issues and Problems, Yazıcıoğlu, İ., Yayla Ö. Işın. A., Editör, Peter Lang GmbH Internationaler Verlag der Wissenschaften, Berlin, ss.522-541, 2021

Antalya

Türkiye Lezzet Rotaları, Yazıcıoğlu, İ. Sormaz, Ü. Canbolat, C., Editör, Detay Anatolia Yayıncılık, Ankara, ss.33-47, 2021

Yiyecek İçecek İşletmelerinde Tedarik Zinciri ve Yönetimi

TURİZM İŞLETMELERİNDE YÖNETİM UYGULAMALARI, Tepeci M. Pala T., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.111-137, 2020

Helal Turizm

Gelecek Turizm Trendleri, Şahi S. ve Meriç, S., Editör, Paradigma Akademi, Çanakkale, ss.489-516, 2020

Karabük: Safranbolu Lokumu

Bir Yerin Tabaktaki Kimliği, Saçılık, Melehat Yıldırım, Çevik Serkan, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.492-496, 2019

Glutensiz Beslenme

Gastronomide Güncel Konular, H. Ferhan NİZAMLIOĞLU, Editör, Billur Yayınevi, Konya, ss.167-183, 2018

Düzenleme kurulu , eğitmenler ve görünmez kahramanlar

Kamp'ın Kitabi, Güldemir,O., Kurnaz,A., Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.95-111, 2017

Aşçılık Eğitimi

Turizmde Genç Çalışanlar, Günbayı İ., Vezne R., Editör, .., Antalya, ss.139-158, 2017

Metrikler

Yayın

57

Proje

1

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları